OV-chip Het melden van de OV-chip kaart, wanneer deze verloren of gestolen is, is belangrijk.

Je kaart wordt dan geblokkeerd en ben je beschermd tegen misbruik. Dit kan via Mijn OV-chipkaart. Je kunt je kaart laten blokkeren, vervangen of beŽindigen en het saldo terugvragen.

Het automatisch opladen en abonnementen worden op de vervangende kaart gezet, deze vervangende kaart kost € 11,-.

Stappenplan

1. Laat je oude kaart blokkeren.
2. Vraag een vervangende kaart aan. Deze kost € 11,- (optioneel: beŽindig de oude kaart en vraagt het saldo terug).
3. Laat het abonnement en/of automatisch opladen op de vervangende kaart zetten.
4. Het saldo van de oude kaart wordt binnen 15 dagen op je bankrekening gestort.
5. Binnen een aantal dagen ontvang je de vervangende kaart en kun je weer reizen.

Oude kaart / vervangende kaart

Meldt zo snel mogelijk de verloren of kwijt geraakte OV-chip. Vanaf de volgende dag is je persoonlijke OV-chipkaart geblokkeerd en ben je beschermd tegen misbruik.
Stond er een abonnement op de oude kaart? Dan staat dit abonnement ook op de nieuwe kaart en kun je gewoon weer reizen, als het abonnement nog geldig is. Dit geldt niet voor het OV-fietsabonnement. Informeer bij de vervoerder hoe je kunt reizen totdat je de vervangende OV-chipkaart ontvangt.

Automatisch opladen?

Stond er automatisch opladen op de oude kaart? Dan wordt dit automatisch opladen ook op de nieuwe kaart geactiveerd en kun je gewoon weer reizen. Wanneer je meer dan € 0,- saldo op je oude kaart hebt staan ontvang je dit binnen 15 dagen op je bankrekening. Je betaalt geen administratiekosten. Tot je kaart geblokkeerd is, kan de 'vinder' van de kaart vrijuit reizen. In het ergste geval is dat het maximale traject in Nederland dat binnen 24 uur mogelijk is met het openbaar vervoer. De kosten daarvan bedragen ongeveer € 70,-.

Bereikbaarheid

De klantenservice van OV-chip is te bereiken op 0900-0980 en kost € 0,50 per gesprek. Op werkdagen van 7.00 tot 21.30 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Houd, bij een verloren OV-chipkaart, ook je bankgegevens bij de hand voor het aanvragen van een nieuwe pas. Een vervangende kaart kost € 11,-. Je geeft hiervoor een telefonische machtiging af.

OV-chipkaart verloren?

Op veler verzoek, nu ook de informatie bij een verloren OV-chipkaart bij paskwijt.nl: handig en informatief op onze website.